Disclaimer

:: Declaration of images are the intellectual or personal property, image usage is strictly prohibited without the written consent the blog owner, Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image::

sebarang penggunaan gambar atau entry peribadi di dalam blog ini tanpa keizinan untuk tujuan peiklanan atau jualan adalah dilarang sama sekali

Tuesday, February 10, 2015

PERPUSTAKAAN AWAM PUSAT BANDAR PASIR GUDANG


Assalammualaikum semua..

Moga hari ini lebih baik dari semalam ye (^_^)
Lately aku asyik fikirkan bahan-bahan pendidikan awal untuk anak je
apa yang sesuai untuk dia?
macam mana nak didik dia suka membaca
Al maklum kami bekerja 
masa kurang nak mengajar
Tapi itu bukan alasan untuk tidak memberikan anak yang terbaik
Jadi bila balik dari kerja aku akan ambil anak 
balik dah sibuk-sibuk nak memasak,nak basuh baju,nak mengemas
Semua kena buat express dalam 1 masa
Pasal nak kejar timing sebelum mahrib untuk solat,mengaji dan ajar anak mengaji iqra'
So aku memang selalu  harapkan hubby balik awal sikit
Jadi sementara aku memasak,dia boleh la tolong melayan anak 
Lepas maghrib tu seboleh-boleh kami melayan,bermain sambil belajar dengan anak 
Jadi kami cover balik masa untuk anak setiap hari sabtu dan ahad.
Bangun pagi-pagi
Jalan-jalan dekat tasik berdekatan rumah
keluarkan peluh
pergi sarapan..memang seronok sangat 
Masa ni memang kami tunggu-tunggu
seronok sangat dapat bersama keluarga tiap sabtu ahad
untungla pada yang dapat duduk rumah jaga anak fulltime
salute kat korang
So last week 
Kami pergi ke kedai buku cari bahan bacaan untuk anak
kami singgah ke perpustakaan awam baru Pasir gudang
Dah pindah kat pejabat TNB lama
1st time pergi memang teruja
tempat baru kan
Dah tahu dah lepas ni weekend kami akan bawa anak selalu ke library 
Tempat nya lebih selesa
Ada bilik untuk kanak-kanak kecil bermain dan membaca
Sila lah tengok sendiri gambar-gambar aku ambil tu
tak dapat ambil semua sudut sebab segan nak ambil gambar banyak2 hehehe 
















Ni bilik mainan anak
Nanti kami akan upgrade lagi bilik mainan sekali dengan bilik bacaan
Jangan lupa rajin-rajin bawa anak ke library selalu ye..
Sampai jumpa lagi (^_^)



Salam Sayang,

Sulinda


2 comments:

  1. "Artikel yang sangat bermanfaat. Saya percaya ramai ibu yang nak amalkan tips ni tapi tak ada masa! Jom, pergi ke website pasal pengurusan masa ibu bekerja yg super sibuk dan nak jadi supermommy. Alhamdulillah, dah beribu-ribu ibu bekerja yang transform dan boleh amalkan parenting dan didik anak2 setiap hari. www.efficient2me.com
    "

    ReplyDelete
  2. Salam.wah sy pn bercadang nk bawak anak pergi ke sini.

    ReplyDelete

Designed by UMIESUEstudio 2014